torsdag 9. januar 2014

Isostekake med appelsin og mango
Denne iskaken er laget med kremost, derav navnet isostekake. Jeg valgte å lage den med en mandelbunn istedet for kjeksbunn som mange iskaker (og ostekaker) er laget med. I tillegg er jeg glad i friske kaker og ville derfor tilsette noe som gav litt syrlighet. Valget falt på appelsin og mango.

Denne kaken kan selvfølgelig lages uten appelsin og mango også - eller med andre smakstilsetninger.


Mandelbunn:
- 3 eggehviter
- 125 g melis
- 125 g malte/hakkede mandler
- 1/2 ts bakepulver

Stivpisk eggehvitene. Sikt inn melis, og vend inn mandlene og bakepulveret. Ha i en bakepapirkledd springform (24 cm), og stek midt i ovnen på 175 grader i 20-25 min.
Avkjøles HELT.


Iskrem:
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 200 g Philadelphia
- 1 ts vaniljesukker
- 1 vaniljestang

- Saften fra 4 appelsiner
- 1/3 mango delt i terninger
- 1 ts maizenna
- vann

Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggehviter og sukker stive (pisk hvitene litt først, deretter ha i litt og litt sukker). Pisk fløten til krem. Bland kremosten med eggeplommer, vaniljesukker og frøene fra vaniljestangen. Rør inn de stivpiskede eggehvitene, og deretter kremen.Kok opp saften fra appelsinene og tilsett mangobitene. Småkok i 5-10 min. Bruk en stavmikser og kjør alt glatt. (Vil du ha det enda glattere kan du sile det). Rør ut maizennaen i litt kaldt vann, og tilsett litt og litt av denne i appelsinsausen til den tykner (skal være ca like tykk som majones). Småkok i et par
minutter.

Når appelsinsausen er avkjølt vender du den forsiktig inn i den ferdige kremen. (evnt bare "drar" den forsiktig inn, så får du kanskje et fint mønster i kaka :) )
Ha røra oppå bunnen i springformen, dekk til og sett i fryseren til neste dag.

Appelsinkaramelliserte pecannøtter:
- 45 g pecannøtter
- 0,3 dl vann
- 30 g sukker
- litt finrevet appelsinskall
- saften fra 1/4 appelsin

Ha nøttene, vannet og sukkeret oppi en kjele, og kok opp. Rør hele tiden. Etterhvert som det begynner å tykne, har du oppi appelsinsaften + skall. Fortsett å røre til alt har kokt nesten helt inn. Hell nøttene utover på et bakepapir og dra de fra hverandre med to gafler.
Når de er helt avkjølt grovhakker du de.
Ta kaka ut av fryseren ca. 10 min før servering, og topp med nøtter og appelsiner.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)