søndag 23. februar 2014

Havremelsgrøt




Som nevnt i forrige innlegg er jeg blitt litt "hekta" på havremel, og prøver derfor ut ulike måter å bruke det på. Havremelet lager jeg selv ved å male havregryn med "foodprosessoren" jeg har til stavmikseren min. (Men man får også kjøpt det ferdig malt)
Havre har mange helsefordeler, bl.a pga. høyt fiberinnhold, og er fritt for gluten. I tillegg har det en høy metthetsverdi, og min erfaring er at å spise havregryn eller havregrøt til frokost er en veldig god start på dagen! :)



Jeg er veldig glad i grøt. Risgrøt, rømmegrøt, semulegrøt, byggrynsgrøt, havregrøt - you name it. En av favorittene er fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller det. Har gode minner fra de gangene jeg klarte å mase meg til å få fløyelsgrøt til kvelds hjemme som liten. Frøkna her blir også storfornøyd hvis hun får det, men det er jo ikke spesielt sunt, og med bare hvetemel holder man seg heller ikke mett særlig lenge, så det blir ikke så ofte jeg lager det. Derfor kom jeg plutselig på at jeg ville prøve å lage denne grøten med havremel. Mer kaloririk enn vanlig havregrøt lagd på vann, men fyldigere (og bedre) på smak. En slags luksushavregrøt ;)

Havremel

Til 1-2 porsjoner trenger du:

- 2 ss smør
- ca 1 dl havremel
- ca 3 dl melk
- evnt. litt salt.

Smelt smøret, ha i havremelet, og spe litt og litt med melk til ønsket konsistens. (La koke opp mellom hver speing)
(Det kan hende du trenger mer melk enn det som er nevnt her, kommer an på hvor tykk du vil ha den)
Server med bær, frukt, eller sukker og kanel.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)