torsdag 27. mars 2014

Kylling m/blåmuggost, ratatouille og byggris



En veldig enkel, sunn og god middag. Blåmuggosten kan selvfølgelig sløyfes eller byttes ut med en annen ost (f.eks. Snøfrisk) hvis man ønsker det.
Vi har byttet ut mye av den vanlige risen med byggris her i huset, fordi det metter veldig mye bedre. Jeg bruker boil in bag varianten - veldig enkelt og greit, og så slipper man å bløtlegge de på forhånd.



Til 3 porsjoner trenger du:

- 3 kyllingfileter
- Blåmuggost av ønsket type
- 1 liten squash
- 1 liten aubergine
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks gode hermetiske tomater
- Olivenolje
- Basilikum (fersk eller tørket)
- Sukker, salt og pepper
- Byggris

Snitt en liten "lomme" i kyllingfiletene. Legg ønsket mengde ost inni. Krydre så kyllingfiletene med salt og pepper, og ha over en liten dæsj olje. Legg i en ildfast form og stek i ovnen i 20-30 min (avhengig av størrelse)
Skjær opp aubergine og squash i biter, rødløken i tynne båter, og finhakk hvitløken. Fres dette i olje til det begynner å bli mykt, og ha oppi tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene, ha oppi litt basilikum og la småkoke under lokk i 15-20 min. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Kok byggrisen etter anvisningen på pakken.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)