lørdag 8. februar 2014

Sjokoladekake med bringebærmousseDenne kaken lagde vi i anledning babyshoweren til ei venninne og hennes nydelige lille frøken <3 (Og for en gang skyld fikk jeg og Ingrid bakt sammen! ;) ) Dette er en kake som er ypperlig til de fleste anledninger, f.eks. morsdag imorgen!
For å få det ordentlig "gjennomført" ville jeg ha noe rosa inni kaka også, og dermed falt valget på bringebærmousse. Kombinasjonen sjokolade og bringebær er veldig god altså! 


Da vi skulle ha tre lag valgte vi å lage den i tre former istedet for å dele den. Doblet denne oppskriften for å være sikker på å få nok - og det fikk vi, det ble totalt fire bunner (til glede for de som satt hjemme og også hadde lyst på kake ;) ). For at hver bunn ikke skulle bli altfor høy, målte vi opp 500 g røre i hver form (brukte 22 cm former). Kunne nok hatt enda litt mindre røre oppi - for den ferdige kaka ble HØY! 
Hva slags størrelse du vil bruke på formen kan du fint velge selv, men da vet du ihvertfall at i en 22 cm form blir kaka så høy som hvert lag er på bildene her når man har 500 g røre i :)

Sjokoladekake ("Devil's food cake")

- 200 g smør - romtemperert
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 1 dl kakaopulver
- 2 dl varmt vann
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 2 ts vaniljesukker
- 5 dl hvetemel
- 1 dl rømme

Pisk smør og sukker hvitt, og ha deretter i eggene. Miks dette litt videre, mens du rører kakaoen ut i det varme vannet. Sikt mel, vaniljesukker, salt, natron og bakepulver oppi smørblandingen og vend inn til alt er blandet. Tilsett deretter kakaoblandingen og rømmen, og bland godt sammen.
Helles i form(er), og stekes midt i ovnen på 175 grader i 30-45 min (avhengig av hvor stor form du bruker, sjekk den underveis)


Bringebærmousse

- 400 g bringebær
- 80 g sukker
- frøene fra 1 vaniljestang (kan sløyfes)
- 4 gelatinplater
- 3,5 dl kremfløte
- 2-3 ss sitronsaft

Kjør bringebærene og sukkeret til puré med stavmikser/blender. Deretter siler du puréen for å få ut frøene (du kan selvfølgelig droppe dette hvis du vil ha med frøene). Bland så inn frøene fra vaniljestangen.  
Pisk fløten til krem, og legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. 
Varm opp litt av bringebærpuréen (ca 1/3). Når denne har nådd kokepunktet tar du kjelen av plata, klemmer vannet godt ut av gelatinplatene og rører gelatinen ut i den varme puréen. Bland så dette sammen med resten av bringebærpuréen. Hvis blandingen fortsatt er litt varm lar du den avkjøles - før du vender den inn i den piskede kremen. La den så stå og stivne litt i kjøleskapet før du har den på kaka (ca 1 1/2 time)

Sjokoladekrem

- 300 g smør
- 200 g melis
- 100 g god mørk sjokolade (70%)
- 70 g melkesjokolade
- 1 ts vaniljeessens
- 1 ts sitronsaft

Miks smør, melis, vaniljeessens og sitronsaft hvitt. Smelt all sjokoladen over vannbad. Hell så den smeltede sjokoladen i smørblandingen og bland godt. Ønsker du en kraftigere sjokoladesmak kan du evnt. bare bruke mørk sjokolade eller ha oppi litt kakaopulver også.


Når du skal montere kaka smører du enkelt og greit moussen utover en bunn, har evnt. noen friske bringebær oppå, og legger en ny bunn oppå der igjen. Til slutt dekker du kaken med sjokoladekremen, og pynter den slik du vil. 

Dette bildet er fra da jeg prøvelagde kaka for noen uker siden. Brukte da en annen sjokoladekakeoppskrift, men utseendemessig er de så og si like.

1 kommentar:

Legg gjerne igjen en kommentar! :)