søndag 23. mars 2014

Superenkel søndagsgryte


Langtidskokt gryterett er perfekt søndagsmiddag! Minimal tid på kjøkkenet, og utrolig godt. Sleng den i ovnen på formiddagen, og la den stå og lage seg selv mens du nyter søndagen :)
Denne oppskriften har jeg fått av min kjære mor, men tilsatte et par ekstra ingredienser da jeg lagde den idag.



Til 4 porsjoner trenger du:
- 800 g høyrygg av storfe (uten bein)
- Hvetemel
- salt og pepper
- Smør
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk, hele
- 1 stor gulrot (eller 2 små)
- 2 skiver sellerirot
- 2-3 laurbærblader
- 1 boks gode hakkede tomater
- 3-4 ferske champignon

Skjær kjøttet i biter, krydre med salt og pepper og vend i mel. Brun så kjøttet raskt i litt smør. Skjær løken i båter, ta av skallet på hvitløksfeddene, og del gulrot og sellerirot i store biter. Ha grønnsakene oppi gryta med kjøttet, og hell over de hakkede tomatene. Tilsett laurbærbladene, legg lokk på gryta (eller dekk med folie), og sett inn i ovnen på 120 grader.
La så gryta stå i ovnen i ca 5 timer. Etter et par timer kan du redusere temperaturen til 100 grader. Når det er en halvtimes tid igjen, skjærer du champignonen i skiver, steker de kjapt i litt smør, og har de i gryta.

Serveres med hjemmelaget potetstappe og ønskede grønnsaker.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)