torsdag 27. mars 2014

Turmat: Pinnebrød
I og med at det er meldt så fint vær nå til helga, er det ypperlig å ta med seg familie eller venner ut på tur for å nyte sola! Og i og med at det fortsatt er lov til å brenne bål i skog og mark bør man jo også benytte seg av muligheten til å tilberede god mat på bålet!
For et par uker siden tok vi med middagen ut i skogen etter jobb, for å nyte det deilige vårværet. Og til dessert ble det pinnebrød :) Målet er å få til en sånn middag ute en gang i uka fremover (så sant været tillater det) - så forhåpentligvis kommer det flere tips til turmiddager her etterhvert!Pinnebrød er jo kjempeenkelt, men samtidig veldig godt synes jeg. Også bringer det frem mange gode barndomsminner :) Det kan lages i mange varianter - denne varianten er med litt sukker i deigen, så det passer fint som dessert - spesielt hvis man ruller det i sukker og kanel før steking. Dropper man sukker i deigen kan man f.eks. tvinne det rundt en pølse, fylle det med ost og skinke e.l.

Denne oppskriften gir ganske mange pinnebrød, nok til 4-7 personer, avhengig av hvor mye hver spiser.

- 250 g hvetemel
- 250 g sammalt hvete fin
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 3-4 ss sukker (kan sløyfes)
- 1 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
- ca. 2 dl lunkent vann

Bland alt det tørre, og bland inn vann og olje. Kna deigen godt. Er den for klissete har du i mer mel, men den skal heller ikke være så tørr at den bare ryker når du ruller den.
Spikk barken av en pinne, rull litt av deigen til en pølse og surr denne rundt pinnen.
Stekes over glørne på bålet til den er gylden brun over hele. (Er du like utålmodig som meg, og holder den over flammene blir den fort så svart som på bildene her ;) )
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)