torsdag 28. november 2013

Julebakst - Engelske bruneIdag gikk startskuddet for julebaksten her i heimen, og først ut var "Engelske brune", en oppskrift jeg har fått fra svigermor. Disse har min kjære vokst opp med, og var det første som ble nevnt da jeg spurte han hva slags julekaker vi skulle bake i år.

Matbloggsentralen har en utfordring gående nå, med Viking Melk som tema, og derfor har jeg valgt å erstatte kremfløten som opprinnelig er i oppskriften, med nettopp Viking Melk. Og det fungerte utmerket!Jeg har ikke kommet over denne oppskriften noe annet sted før, men det kan godt hende at de går under flere navn. Uansett er de knallgode, med deilig ingefærsmak. Konsistensen på dem kan varieres. Ønsker man litt myke kaker holder det med 10 min steketid. Disse jeg bakte idag stekte jeg i 13 min, da ble de harde nesten helt gjennom - kun en anelse myke i midten - slik jeg liker dem best ;) (Men de blir hardere når de har stått noen dager, så det er greit å ikke la de bli helt gjennomstekte)

Her kommer oppskriften:

- 250 g lys sirup
- 1/2 dl Viking Melk
- 250 g sukker
- 2 ts malt ingefær
- 1 ts natron
- 20 g sitronsaft
- 1/2 ts vaniljeessens
- 125 g smør
- 500 g hvetemel


Rør smør og sukker hvitt, og varm sirupen litt før du har den også oppi. Rør ingefær, sitronsaft, vaniljeessens og natron godt ut i Viking Melk, og hell så blandingen over det andre. (Melkeblandingen skal skumme!) Tilsett melet og elt godt sammen.
Settes som små runde kuler på en bakepapirkledd plate.
Stekes brune og sprø, ved 180 grader i 10-15 min.- Kjersti

1 kommentar:

 1. Hei Kjersti!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar! :)