søndag 6. april 2014

Sitron og lime pai



Jeg er veldig glad i kaker som er friske, og denne er et godt eksempel på dette. En syrlig og god kake som passer godt i vårsola! Den er enkel å lage, og den blir aller best av å stå en dag, så da kan du gjøre den klar dagen før hvis du får gjester :)



Jeg bruker en paiform med løs bunn, det gjør det veldig enkelt ved servering. Men en vanlig paiform fungerer nok også fint :)

Bunn:
- 3 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 125 g smør
- 1 eggeplomme

Mel, sukker og smør smuldres sammen, ha oppi eggeplomma og arbeid sammen til en deig.
Trykk så deigen ut en paiform, og sett kjølig i ca 30 min.

Fyll:
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 2 dl kemfløte
- 2 ss hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 lime - skall og saft
- 1 sitron - skall og saft

Pisk egg og sukker godt, slik at det blir luftig. Ha i mel, fløte og vaniljesukker. Riv skallet på limen og sitronen, klem ut juicen, og ha begge deler oppi røra.
Hell blandingen oppi paideigen. Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i ca 30 min. Avkjøl den helt, og oppbevar i kjøleskap til den skal serveres. Før servering sikter du over melis, og pynter f.eks. med limeskiver. Serveres med pisket krem ved siden av.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)