fredag 11. april 2014

VårrullerEndelig fikk vi somlet oss til å lage hjemmelagede vårruller! Det er noe vi har snakket om i laaang tid nemlig. Og jeg ble veldig overrasket over hvor enkelt det var! Rullingen tar litt tid når man lager mange, men når man er to stykker går det allikevel ganske radig. Også er det verdt det!
Jeg valgte å lage de i ovnen, altså uten frityrsteking, for å gjøre det bittelitt sunnere ;)Alle ingrediensene fikk jeg tak i på en asiatisk butikk her i byen, og de aller fleste byer har jo minst en sånn butikk nå, så det burde ikke være noe problem å få tak i det du trenger. Digger å fylle opp skapene med nye, spennende matvarer! :)

Jeg brukte de minste vårrullpapirene, og fikk da ca 40 stk. Oppskriften er basert på inspirasjon fra flere ulike oppskrifter jeg fant rundt om på nettet.

Du trenger:
- 80 g glassnudler
- 800 g svinekjøttdeig
- 4-5 gulrøtter, revet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, finhakket
- 300 g hodekål, finstrimlet
- 2 stilker sitrongress, finhakket
- 1 ss ingefær, revet
- 2 ss fersk koriander, finhakket
- 3 ss soyasaus
- 3 ss fiskesaus
- 1 1/2 ss østerssaus
- 1 ss sesamfrøolje

- 1 pakke vårrullpapir
- 1 egg
- 2 ss rapsolje (eller annen vegetabilsk olje) + 1 ts sesamfrøolje
Vårrullpapirene må tines på benken i en times tid.
Legg glassnudlene i bløt i lunkent vann i 15-20 min. Riv/hakk opp grønnsakene. Stek kjøttdeigen (i to omganger, så det ikke blir så mye av gangen), og grønnsakene. Klem vannet ut av nudlene, og skjær dem opp i små biter. Bland kjøtt, grønnsaker, nudler, sausene, sesamfrøoljen og korianderen, og surr det lett sammen på middels varme i et par minutter.
Ha blandingen over i et dørslag slik at overflødig væske får rent av. Avkjøl.Legg vårrullpapirene på et fat e.l., skjær av ca 1 cm på hver side av papirene, og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. (Pass på at du har dette håndkleet liggende oppå hele tiden så de ikke tørker)
Visp egget lett sammen.

Ta så løs ett og ett papir. Legg litt fyll på, og brett som vist på bildene under. Skjøten smører du med litt egg, som "lim". Legg de på et bakepapirkledd brett. Rør sammen rapsolje og sesamfrøolje, og pensle vårrullene med dette.

Ett hjørne ned mot deg og ett hjørne oppover. Legg ønsket mengde fyll på

Brett det nederste hjørnet oppover

Brett hjørnene på sidene innover

Rull oppover. Pensle med egg på det øverste hjørnet før du ruller den helt sammen.


Stek de så på 220 grader i 20-25 min. Halvveis i steketiden snur du dem.
Avkjøl litt på rist, før du nyter dem sammen med en god sweet chili saus, evnt. også ris og salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)