torsdag 2. januar 2014

Hverdagsmat: Spaghetti med kjøttboller


Tilbake til hverdagen etter en veldig fin julefeiring med masse god mat! I dag var det frøkna som fikk bestemme middag, så da ble det spaghetti og kjøttboller. Og det passet perfekt, for pappa'n hennes fikk en ny kokebok til jul - "Pappamat", av Per A. Risnes - og her var det en oppskrift på nettopp det. Gøy å prøve nye oppskrifter - selv på noe så enkelt som dette. Kjøttbollene ble veldig gode på smak, og ikke minst veldig saftige.





Denne kokeboka anbefales virkelig - spennende og enkle oppskrifter på mat alle digger!

Sausen lagde vi litt på slump etter hva vi hadde, og vi brukte karbonadedeig i kjøttbollene (i oppskriften er det halvparten kalvekjøttdeig og halvparten oksekjøttdeig).



Til 3 porsjoner trenger du:

Tomatsaus:
- 1 boks gode hermetiske tomater (anbefaler igjen Mutti)
- 2 ts tomatpuré
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- fersk basilikum, finhakket
- 1 ss kapers
- noen sorte oliven, grovhakket
- soltørkede tomater
- salt og pepper

Kjøttboller:
- 400 gram karbonadedeig (eller annen kjøttdeig)
- 1/2 dl ferske brødsmuler
- 1/4 dl kraftig fast ost - jeg brukte Gruyére
- 2 ss hakkede friske urter (basilikum, persille, oregano - gjerne en blanding)
- salt/grovmalt pepper
- litt cayennepepper - etter smak
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- Olivenolje/rapsolje til steking

Saus: Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha deretter i tomatpuréen og la surre litt sammen med løken. Ha så i de hermetiske tomatene, kapers, oliven, basilikum og soltørkede tomater. La sausen stå og småkoke litt. Smak til med salt og pepper.


Kjøttboller: Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle for hånd. Ikke bland for hardt, det skal være en løs deig. Lag kjøttbollene på størrelse med golfballer - eller mindre om du ønsker det.
Varm opp olje på medium varme, og stek kjøttbollene brune. Ikke stek for mange av gangen! Ha dem så oppi tomatsausen og la de trekke ferdig der.






Kok spaghetti og server med saus, kjøttboller og litt revet parmesan.







"Ta bilde av mine kjøttboller også!" 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)