Enda en oppskrift på en helt vanlig, og ikke så spennende - men god - middag. Og nok et eksempel på at det er like enkelt å lage noe fra bunnen av som å ty til Toro!
Tomatsuppe er populært hos frøkna her - som hos veldig mange andre barn. Idag ble det en veldig barnevennlig variant med pasta og kjøttboller (laget av kyllingkjøttdeig) - men man kan jo gjøre den litt mer spennende og smaksrik ved å tilsette f.eks. chorizo, spekeskinke, chili osv..
Til 2 store og 1 liten trenger du:
- 1 boks gode hermetiske tomater (igjen anbefaler jeg Mutti!)
- 1 ss tomatpuré
- 1 tomat
- 5-6 dl kraft/buljong. (Grønnsaks eller kylling)
- 1 liten løk
- 2 fedd hvitløk
- 3-4 soltørkede tomater
- 3-4 soltørkede tomater
- Sukker eller honning
- Fersk eller tørket basilikum (eller andre urter)
Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje til det er mykt og gyldent. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og soltørkede tomater. La det stå og og småkoke på lav varme i 10-15 min (gjerne lengre hvis du har tid!)
Bruk en stavmikser og kjør det helt glatt. Tilsett kraften, kok opp, tilsett urter og smak til med salt og pepper og sukker/honning.
Server gjerne med en dæsj créme frâiche og litt revet parmesan.
- Kjersti
- Kjersti
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar! :)