Blomkålsuppe er nok et eksempel på mat som jeg tidligere lagde ved å åpne en pose med pulver, helle det i gryta og blande med vann. Og denne oppskriften blir nok et eksempel på at det faktisk ikke tar så mye lengre tid å lage det fra bunnen av selv! En helt enkel, plain oppskrift - men veldig god!
Til 4 personer trenger du:
- 14 dl kraft/buljong/fond
- 2 dl matfløte (evnt. melk hvis du vil spare på kaloriene ;) )
- 4 ss hvetemel
- salt og pepper
Del blomkålen i små buketter og kutt stilken i små terninger. Kok opp kraften/buljongen, og ha oppi blomkålterningene og ca halvparten av bukettene. Kokes til de er møre, ca. 15 min. Bruk en stavmikser og kjør suppa helt glatt. (Har du ikke stavmikser kan du røre det helt glatt evnt. presse alt gjennom en sil). Ha melet og fløta oppi en shaker, evnt. et syltetøyglass med lokk, og rist slik at melet løser seg opp. Hell så meljevningen oppi suppa litt og litt mens du rører. Ha oppi resten av blomkålbukettene. Kok opp og la småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med stekt bacon, spekeskinke eller annet digg, samt et godt brød eller rundstykker.
Her har jeg toppet suppa med litt sprøstekt serrano og chorizo :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar! :)