mandag 17. februar 2014

Smuldrepai med eple



Nok en kakeoppskrift, det har blitt en del kakekos her i det siste. (Nyttårsforsetter er til for å brytes eller? ;) )
Denne smuldrepaien er så utrolig enkel, og veldig god. Aller best blir den med smaksrike norske epler, men det går selvfølgelig fint an å lage den resten av året også.
Jeg har også laget den med halvparten nektariner og halvparten epler (når det er sesong for nektariner), og det blir også utrolig godt.



Smuldredeig:
- 250 g kaldt smør i terninger
- 1 1/2 dl demerarasukker/rørsukker
- 1 1/2 dl kokosmasse
- 2 1/2 dl hvetemel
- 1 1/2 dl havregryn

Ha smør, sukker, kokosmasse og mel i en bolle, og bland forsiktig med fingrene til du får en smuldredeig.
Bland havregrynene forsiktig inn, uten at de knuses.
(Denne deigen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap)





Fyll:
- 7-8 modne, faste epler (evnt. halvparten nektariner)
- 2 ss smør
- 2 ss sukker
- 2 ts malt kanel
- 2 ts malt ingefær

Skjær eplene i terninger. Smelt smøret i en stekepanne, ha i sukker, kanel, ingefær og eplebitene. Stek i noen minutter, til eplene begynner å bli litt myke og er godt blandet med krydderet.






Ha så de stekte eplene i en ildfast form. Fordel smuldredeigen oppå.
Stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 25 min (eller til den er gyldenbrun).
Serveres lunken, gjerne med is ved siden av :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)