søndag 9. mars 2014
Makroner
Jeg er hjemme i Oslo en tur, og da måtte vi selvfølgelig bake litt sammen :) Ingrid har blitt en mester på makroner, så denne oppskriften er hennes. Vi valgte å lage tre forskjellige fyll; lemon curd, kaffesmørkrem og pasjonsfruktgelé. God smak på geléen, men neste gang prøver vi å lage curd av pasjonsfrukten også - det blir bedre konsistens.
Til 60-70 makroner trenger du:
- 200 g eggehvite (fra 5-6 egg)
- 160 g sukker
- 260 g mandelmel
- 340 melis
Pisk sukker og eggehviter til marengs. Bland melis og mandelmel i en egen bolle, og vend så dette inn i marengsen. Pass på at du ikke rører for lenge eller for kraftig, da blir røra for flytende. Ha evnt. i konditorfarge (ikke flytende, enten pulver- eller geléfarger).
Sprøyt ut på brett med sprøytepose, på størrelse med en 5-kroning. Her er det lurt å lage et par stk først og vente for å se om de flyter mye ut. Flyter de ut må du lage de mindre.
La så brettet med makronene stå og lufttørke i minst 20 min. Stekes midt i ovnen på 160 grader i 12 min.
La makronene ligge på brettet til de er avkjølt, og fyll de deretter med ønsket fyll.
Kaffesmørkrem:
- 75 g smør
- 225 melis
- Kald espresso etter smak.
Pisk smør og melis, ha oppi kaffe.
Pasjonsfruktgelé (oppskrift hentet fra 1001makron.com):
- 1 dl pasjonsfruktpuré
- melis etter smak
- 1 1/2 ts gelatinpulver.
Rør gelatinpulveret ut i 1 1/2 ss lunkent vann. La stå mens du varmer opp pasjonsfruktpuréen. Smak til med melis. Når puréen koker tar du den av plata og rører inn gelatinen. Avkjøl til den er stiv nok til å ha på makronene.
Oppskriften på lemoncurden finner du her, på Trines Matblogg
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar! :)