torsdag 28. november 2013
Julebakst - Engelske brune
Idag gikk startskuddet for julebaksten her i heimen, og først ut var "Engelske brune", en oppskrift jeg har fått fra svigermor. Disse har min kjære vokst opp med, og var det første som ble nevnt da jeg spurte han hva slags julekaker vi skulle bake i år.
Matbloggsentralen har en utfordring gående nå, med Viking Melk som tema, og derfor har jeg valgt å erstatte kremfløten som opprinnelig er i oppskriften, med nettopp Viking Melk. Og det fungerte utmerket!
tirsdag 19. november 2013
Spinatsuppe
Etiketter:
Hverdagsmat,
Middager,
Raskt,
Suppe,
Vegetar
søndag 10. november 2013
Vegetarlasagne
Jeg har lenge tenkt at jeg skal prøve å lage vegetarlasagne, men så har det bare blitt med tanken. Helt til jeg kom over Jamie Oliver's oppskrift på det, da måtte jeg jo bare prøve ;)
Det var veldig mange spennende smaker i denne lasagnen, og med alle de gode grønnsakene oppi var dette en høydare.
Personlig synes jeg det ble en anelse mye fennikelsmak, så neste gang skal jeg kutte litt ned på det, og heller ha i mer av min favorittgrønnsak - aubergine!
torsdag 7. november 2013
Dåpskake
I helgen som var, var det dåp for den lille nevøen vår. Jeg fikk forespørsel om å lage kake, og takket med glede ja!
Jeg lagde en standard marsipankake, men i stedetfor å trekke med marsipan, brukte jeg marsmallowfondant. Det er ganske søtt, men jeg syns det er lettere å jobbe med og i tillegg slipper man å tenke på eventuelle nøtteallergier.
Jeg lagde en standard marsipankake, men i stedetfor å trekke med marsipan, brukte jeg marsmallowfondant. Det er ganske søtt, men jeg syns det er lettere å jobbe med og i tillegg slipper man å tenke på eventuelle nøtteallergier.
tirsdag 5. november 2013
Tomatsuppe - helt enkelt!
Enda en oppskrift på en helt vanlig, og ikke så spennende - men god - middag. Og nok et eksempel på at det er like enkelt å lage noe fra bunnen av som å ty til Toro!
Tomatsuppe er populært hos frøkna her - som hos veldig mange andre barn. Idag ble det en veldig barnevennlig variant med pasta og kjøttboller (laget av kyllingkjøttdeig) - men man kan jo gjøre den litt mer spennende og smaksrik ved å tilsette f.eks. chorizo, spekeskinke, chili osv..
fredag 1. november 2013
Kyllingcurry med krydret ris
Nok en gang har jeg testet ut en av Jamie Olivers oppskrifter.
Selv om denne oppskriften ved første øyekast ser ganske lang og komplisert ut, gikk det ganske fort å lage, men jeg brukte sikkert like lang tid på å oversette oppskriften underveis - da den var på engelsk. Så derfor legger jeg ut hele her på norsk, for de som er like grønne på engelsk matterminologi som meg.
onsdag 30. oktober 2013
Sjokoladekake med Guinness
Dette er en utrolig god kake, og de gangene jeg har lagd den har den absolutt falt i smak! :)
Velkomstdrink
Til mat trenger man drikke!
Da vi før sommeren hadde en overraskelsesfest for broren vår, lagde vi en velkomstdrink. En helt fantastisk god velkomstdrink. Det var vår svigerinne som fant oppskriften.
Oppskriften er hentet fra Aperitif sin hjemmeside.
Da vi før sommeren hadde en overraskelsesfest for broren vår, lagde vi en velkomstdrink. En helt fantastisk god velkomstdrink. Det var vår svigerinne som fant oppskriften.
Oppskriften er hentet fra Aperitif sin hjemmeside.
mandag 28. oktober 2013
Lillesøster Ingrid
Hei!
Nå har jeg fått gleden av å dele denne bloggen med min kjære storesøster.

En sjokolademoussekake på konfektbunn, glasert med en sjokoladeglasur.
Nå har jeg fått gleden av å dele denne bloggen med min kjære storesøster.
Akkurat nå har jeg ingen oppskrift å dele med dere, men jeg kan heller legge ved et par bilder av noen kaker jeg har pyntet på jobben. (Dette var de første kakene jeg pyntet på jobb, så derfor er det ekstra stas å vise de frem :) )
En marsipankake fylt med bringebær og mørk sjokolade.

En sjokolademoussekake på konfektbunn, glasert med en sjokoladeglasur.
For de som ikke har lest om hva jeg driver med, så er jeg førsteårs konditorlærling. Så min hverdag består av å lage og pynte kaker og desserter. Fra min side, så er det nok det jeg kommer til å bidra mest med! :)
Det kommer oppskrifter etterhvert! Hvis dere har noen ønsker på oppskrifter dere skulle tenke dere, så si ifra, så skal jeg se hva jeg kan trylle frem! :)
- Lillesøster Ingrid
Det kommer oppskrifter etterhvert! Hvis dere har noen ønsker på oppskrifter dere skulle tenke dere, så si ifra, så skal jeg se hva jeg kan trylle frem! :)
- Lillesøster Ingrid
søndag 27. oktober 2013
Fiskegrateng med makaroni
Det finnes mange varianter av fiskegrateng, men den jeg pleier å lage er ganske "standard", med hvit saus og makaroni. I tillegg bruker jeg purre og karri oppi, som gir litt ekstra smak.
Fiskegrateng er kanskje ikke det mest spennende man kan ha til middag, og ikke er denne her spesielt fancy heller (som man ser på bildene ;) ) Men jeg vil allikevel dele den fordi den representerer litt av mine tanker om hjemmelaget mat. Det trenger ikke å være så avansert og fancy, eller inneholde masse eksotiske ingredienser. Og det trenger ikke ta så lang tid heller. Dette tar faktisk ikke så veldig mye lengre tid enn å slenge inn en Findusgrateng i ovnen, men forskjellen er at du slipper unødvendige tilsetningsstoffer og annet snusk.
Som student er jeg opptatt av at det jeg lager skal være forholdsvis rimelig. Og som eks-storforbruker av halvfabrikata og ferdigmat, ser jeg absolutt at vi bruker mindre penger på mat nå som jeg lager mest mulig av maten fra bunnen av. Enda et pluss!
Det var min lille moralpreken, nå over til oppskriften.
.JPG)
Fiskegrateng er kanskje ikke det mest spennende man kan ha til middag, og ikke er denne her spesielt fancy heller (som man ser på bildene ;) ) Men jeg vil allikevel dele den fordi den representerer litt av mine tanker om hjemmelaget mat. Det trenger ikke å være så avansert og fancy, eller inneholde masse eksotiske ingredienser. Og det trenger ikke ta så lang tid heller. Dette tar faktisk ikke så veldig mye lengre tid enn å slenge inn en Findusgrateng i ovnen, men forskjellen er at du slipper unødvendige tilsetningsstoffer og annet snusk.
Som student er jeg opptatt av at det jeg lager skal være forholdsvis rimelig. Og som eks-storforbruker av halvfabrikata og ferdigmat, ser jeg absolutt at vi bruker mindre penger på mat nå som jeg lager mest mulig av maten fra bunnen av. Enda et pluss!
Det var min lille moralpreken, nå over til oppskriften.
tirsdag 22. oktober 2013
Mine beste muffins
Men jeg har testet ut mange ulike smakskombinasjoner, og her kommer de jeg til nå har vært mest fornøyd med.
Jeg kaller det muffins - ikke cupcakes (selv om de muligens kvalifiserer som cupcakes på måten de lages på), og jeg liker de aller best uten masse glasur/krem/frosting på toppen, evnt. bare med et tynt lag med melis blandet med sitron. For meg er det smaken i muffinsen som er viktigst, ikke alt stæsjet på toppen. (Og jeg elsker egentlig ostekrem, men synes rett og slett det kan bli litt mye - og at det kan ødelegge smaken på alt det gode man har inni)
mandag 21. oktober 2013
Pai med litt magrere bunn
Når jeg lager pai bytter jeg ut endel av smøret med cottage cheese, samt at jeg bruker litt grovt mel. Litt sunnere, og veldig godt. Også synes jeg paideigen blir veldig enkel å jobbe med når man bruker cottage cheese. Den blir nok ikke fullt like sprø som hvis man bare bruker smør, men personlig synes jeg ikke det gjør noe.
Oppskriften på bunnen har jeg fått av mamma :)
søndag 20. oktober 2013
Pasta med sopp og medisterfarse
Har gjort et par småjusteringer i forhold til orginialoppskriften.
torsdag 17. oktober 2013
Grove rundstykker
Disse rundstykkene bakte jeg til lunsj på søndag. Det er sjeldent jeg baker brød og rundstykker, fordi jeg aldri har funnet noen oppskrift jeg er veldig fornøyd med, synes fort det blir for kompakt eller veldig fort tørt. Men disse ble luftige og gode, og de kunne fint spises dagen etter også uten at de var altfor tørre.
tirsdag 15. oktober 2013
Grove pannekaker
I dag var det pannekaker til middag (og stor jubel i heimen!)
Jeg har gått over til å lage litt grove pannekaker i stedet for å bare bruke hvetemel - de metter mer, også er de veldig gode med andre ting enn bare søtt på.
Jeg har gått over til å lage litt grove pannekaker i stedet for å bare bruke hvetemel - de metter mer, også er de veldig gode med andre ting enn bare søtt på.
Abonner på:
Innlegg (Atom)