torsdag 26. desember 2013

Røkelaksrøre


Denne smakte jeg for første gang i romjula i fjor, da broren min lagde den. Han lagde den med rakfisk - og det var første gang jeg spiste rakfisk som smakte godt! ;)
Men jeg lager den altså med røkelaks. Vi serverte denne som forrett på nyttårsaften i fjor, oppå ristet brød, og denne jula har jeg laget en porsjon til å ha som pålegg.

Anbefales virkelig! :)




søndag 22. desember 2013

Pulled pork




Dette har jeg gått og siklet på lenge - og mange ganger tenkt "det må vi lage i helga!". Men så går det litt i glemmeboka, eller så er det noe som skjer slik at vi ikke har tid til å være hjemme den tiden det tar å tilberede dette. Men idag hadde jeg tid! Og i tillegg fikk min kjære en stor jerngryte i julegave fra jobben (ble åpnet litt for tidlig...) som måtte prøves! Ligner veldig på Le Creuset-grytene, og kan brukes både på plata og i ovnen - genialt! Så jeg var oppe kl 07 i dag morges for å begynne på søndagsmiddagen ;)

tirsdag 17. desember 2013

Budapestkake




De siste dagene har vært fylt med kaker i store mengder pga. bursdagsfeiringer. Til begge selskapene vi har hatt har jeg laget denne kjempeenkle og VELDIG gode kaka. Fyllet kan varieres etter hva man ønsker, jeg brukte kiwi og druer - men her kan man bruke alt man vil av frukt og bær.

søndag 8. desember 2013

Temperering av sjokolade

Nå er det en stund siden jeg har kommet med noen innlegg, men jeg slår til med et innlegg om temperering av sjokolade!
Kjersti skrev kom jo med en oppskrift på konfekttriologi, og når man skal pynte eller trekke med sjokolade så er det ikke så fint når den er hvit...

Temperering er en prosess man gjør for å stabilisere fettmolekylene i sjokoladen. Sjokoladen får glans og den smelter heller ikke i romtemperatur. Har man temperert riktig, så vil den ikke fettet legge seg på toppen, stivne og bli hvit.

lørdag 7. desember 2013

Julebakst - Pepperkaker



Pepperkaker = JUL! Ingenting slår lukta av pepperkaker for å få frem julestemning hos meg. Jeg har mange gode minner fra pepperkakebaking hjemme da jeg var liten, og jeg vil gjerne at frøkna her skal få like gode minner. Så da vi bakte idag var det julemusikk på høytaleren og null stress og mas :)

Dette er pepperkakeoppskriften jeg er vokst opp med, den er veldig god både å jobbe med og selvfølgelig på smak!

onsdag 4. desember 2013

Konfekttrilogi


Disse smakte jeg første gangen for noen år siden, og har tenkt på å lage dem siden. Og endelig fikk jeg somlet meg til det. Jeg er ganske kresen når det kommer til konfekt, men disse er virkelig knallgode!

torsdag 28. november 2013

Julebakst - Engelske brune



Idag gikk startskuddet for julebaksten her i heimen, og først ut var "Engelske brune", en oppskrift jeg har fått fra svigermor. Disse har min kjære vokst opp med, og var det første som ble nevnt da jeg spurte han hva slags julekaker vi skulle bake i år.

Matbloggsentralen har en utfordring gående nå, med Viking Melk som tema, og derfor har jeg valgt å erstatte kremfløten som opprinnelig er i oppskriften, med nettopp Viking Melk. Og det fungerte utmerket!

tirsdag 19. november 2013

Spinatsuppe





Eksamenslesing betyr lite tid på kjøkkenet - og dermed prioriteres raske middager. Spinatsuppe hadde vi endel hjemme da jeg var liten, men jeg hadde aldri laget det på egenhånd før, så da var det på tide. Veldig raskt, enkelt, sunt og godt. Ekstra bra blir det med et godt brød ved siden av.

søndag 10. november 2013

Vegetarlasagne


Jeg har lenge tenkt at jeg skal prøve å lage vegetarlasagne, men så har det bare blitt med tanken. Helt til jeg kom over Jamie Oliver's oppskrift på det, da måtte jeg jo bare prøve ;)
Det var veldig mange spennende smaker i denne lasagnen, og med alle de gode grønnsakene oppi var dette en høydare.
Personlig synes jeg det ble en anelse mye fennikelsmak, så neste gang skal jeg kutte litt ned på det, og heller ha i mer av min favorittgrønnsak - aubergine!



torsdag 7. november 2013

Dåpskake

I helgen som var, var det dåp for den lille nevøen vår. Jeg fikk forespørsel om å lage kake, og takket med glede ja!
Jeg lagde en standard marsipankake, men i stedetfor å trekke med marsipan, brukte jeg marsmallowfondant. Det er ganske søtt, men jeg syns det er lettere å jobbe med og i tillegg slipper man å tenke på eventuelle nøtteallergier.




tirsdag 5. november 2013

Tomatsuppe - helt enkelt!


Enda en oppskrift på en helt vanlig, og ikke så spennende - men god -  middag. Og nok et eksempel på at det er like enkelt å lage noe fra bunnen av som å ty til Toro!

Tomatsuppe er populært hos frøkna her - som hos veldig mange andre barn. Idag ble det en veldig barnevennlig variant med pasta og kjøttboller (laget av kyllingkjøttdeig) - men man kan jo gjøre den litt mer spennende og smaksrik ved å tilsette f.eks. chorizo, spekeskinke, chili osv..


fredag 1. november 2013

Kyllingcurry med krydret ris


Indisk er godt! Og mye av det er veldig enkelt å lage selv. Det krever litt ingredienser (eller, det krever endel krydder), men det er jo noe man da har lenge, og kan bruke til mange andre retter.

Nok en gang har jeg testet ut en av Jamie Olivers oppskrifter.
Selv om denne oppskriften ved første øyekast ser ganske lang og komplisert ut, gikk det ganske fort å lage, men jeg brukte sikkert like lang tid på å oversette oppskriften underveis - da den var på engelsk. Så derfor legger jeg ut hele her på norsk, for de som er like grønne på engelsk matterminologi som meg.

onsdag 30. oktober 2013

Sjokoladekake med Guinness


Til min 17-årsdag fikk jeg en bok fra Hummingbirds Bakery av foreldrene til kjæresten min. De har mange gode oppskrifter, og jeg skal dele en oppskrift med dere.
Dette er en utrolig god kake, og de gangene jeg har lagd den har den absolutt falt i smak! :)

Velkomstdrink

Til mat trenger man drikke!
Da vi før sommeren hadde en overraskelsesfest for broren vår, lagde vi en velkomstdrink. En helt fantastisk god velkomstdrink. Det var vår svigerinne som fant oppskriften.
Oppskriften er hentet fra Aperitif sin hjemmeside.

mandag 28. oktober 2013

Lillesøster Ingrid

Hei!
Nå har jeg fått gleden av å dele denne bloggen med min kjære storesøster.
Akkurat nå har jeg ingen oppskrift å dele med dere, men jeg kan heller legge ved et par bilder av noen kaker jeg har pyntet på jobben. (Dette var de første kakene jeg pyntet på jobb, så derfor er det ekstra stas å vise de frem :) )

En marsipankake fylt med bringebær og mørk sjokolade.

 
En sjokolademoussekake på konfektbunn, glasert med en sjokoladeglasur.

For de som ikke har lest om hva jeg driver med, så er jeg førsteårs konditorlærling. Så min hverdag består av å lage og pynte kaker og desserter. Fra min side, så er det nok det jeg kommer til å bidra mest med! :)
Det kommer oppskrifter etterhvert! Hvis dere har noen ønsker på oppskrifter dere skulle tenke dere, så si ifra, så skal jeg se hva jeg kan trylle frem! :)

- Lillesøster Ingrid