onsdag 22. januar 2014

Hverdagsmat: Blomkålsuppe


Blomkålsuppe er nok et eksempel på mat som jeg tidligere lagde ved å åpne en pose med pulver, helle det i gryta og blande med vann. Og denne oppskriften blir nok et eksempel på at det faktisk ikke tar så mye lengre tid å lage det fra bunnen av selv! En helt enkel, plain oppskrift - men veldig god!

mandag 20. januar 2014

Yoghurt Panna cotta m/bær




Fortsetter Ingrids trend med dessertinnlegg her ;)

Jeg fikk veldig lyst til å lage dessert til søndagsmiddagen igår (hurra for dessert!), og valget falt på Panna cotta laget med yoghurt. Panna cotta er utrolig enkelt å lage, kan varieres i det uendelige og smaker helt fantastisk godt!

Valgte å ha en bærblanding til denne gangen, av bringebær, blåbær, bjørnebær og litt rips, som jeg søtet med litt melis. Men her kan man selvfølgelig bruke det man vil av frukt/bær.

Til 5-7 personer trenger du:

søndag 19. januar 2014

Karamellpudding


Nå er det en stund siden jeg har postet noe, så nå kommer det to innlegg på rappen! :)
I romjula hadde vi familiemiddag, og jeg stod for desserten, som ble karamellpudding.
Det er veldig lett å lage, og denne oppskrifta er veldig god!

Med denne oppskriften fylte vi to brødformer og en rund form som rommer drøye én liter, så vi hadde karamellpudding i bøtter og spann!

fredag 17. januar 2014

Hjemmelaget taco




Fredag = taco (eller annen tex-mex). Og den tanken deler vi vel med ganske mange rundt om i landet.

Jeg har én gang tidligere prøvd å lage hjemmelagede tacolefser, men de ble seige som gummi, så det ble med den ene gangen. Men i den fantastiske Pappamat-boka stod det selvfølgelig oppskrift på taco. Og da måtte Kjetil selvfølgelig teste dette - til min store glede! :)

mandag 13. januar 2014

Andebryst m/diverse tilbehør



Litt på etterskudd, men dette var nyttårsmiddagen vår i år. Vi har konkludert med at vi aldri kommer til å lage kalkun igjen på nyttårsaften - and er så vanvittig mye bedre!
And passer perfekt i hvilken som helst anledning egentlig - lag det neste gang du skal ha middagsgjester! :)

Når man serverer and er det viktig at man er litt nøye med stekingen slik at den ikke blir tørr. Den skal være litt rosa inni. Og det er faktisk veldig enkelt :) Derfor tenkte jeg jeg kunne dele hvordan jeg gjør det når jeg steker dem.

søndag 5. januar 2014

Pappaburger m/hjemmelagede hamburgerbrød og selleristaver




Burgeren i Pappamat-boka måtte også testes denne helga. Alle de følgende oppskriftene er derfor hentet derfra. :)

lørdag 4. januar 2014

Pappapizza







Dette blir den store pappamat-helga her i huset, da Kjetil gjerne ville teste ut flere av oppskriftene i den nye kokeboka. (Som du forøvrig kan få kjøpt her)
Så på fredag var det pizza på menyen. Vi har jo - som skrevet tidligere - endelig blitt veldig fornøyde med vår hjemmelagede pizza, men forandring fryder så derfor måtte denne testes ut også.

torsdag 2. januar 2014

Hverdagsmat: Spaghetti med kjøttboller


Tilbake til hverdagen etter en veldig fin julefeiring med masse god mat! I dag var det frøkna som fikk bestemme middag, så da ble det spaghetti og kjøttboller. Og det passet perfekt, for pappa'n hennes fikk en ny kokebok til jul - "Pappamat", av Per A. Risnes - og her var det en oppskrift på nettopp det. Gøy å prøve nye oppskrifter - selv på noe så enkelt som dette. Kjøttbollene ble veldig gode på smak, og ikke minst veldig saftige.





Denne kokeboka anbefales virkelig - spennende og enkle oppskrifter på mat alle digger!

Sausen lagde vi litt på slump etter hva vi hadde, og vi brukte karbonadedeig i kjøttbollene (i oppskriften er det halvparten kalvekjøttdeig og halvparten oksekjøttdeig).

torsdag 26. desember 2013

Røkelaksrøre


Denne smakte jeg for første gang i romjula i fjor, da broren min lagde den. Han lagde den med rakfisk - og det var første gang jeg spiste rakfisk som smakte godt! ;)
Men jeg lager den altså med røkelaks. Vi serverte denne som forrett på nyttårsaften i fjor, oppå ristet brød, og denne jula har jeg laget en porsjon til å ha som pålegg.

Anbefales virkelig! :)




søndag 22. desember 2013

Pulled pork




Dette har jeg gått og siklet på lenge - og mange ganger tenkt "det må vi lage i helga!". Men så går det litt i glemmeboka, eller så er det noe som skjer slik at vi ikke har tid til å være hjemme den tiden det tar å tilberede dette. Men idag hadde jeg tid! Og i tillegg fikk min kjære en stor jerngryte i julegave fra jobben (ble åpnet litt for tidlig...) som måtte prøves! Ligner veldig på Le Creuset-grytene, og kan brukes både på plata og i ovnen - genialt! Så jeg var oppe kl 07 i dag morges for å begynne på søndagsmiddagen ;)

tirsdag 17. desember 2013

Budapestkake




De siste dagene har vært fylt med kaker i store mengder pga. bursdagsfeiringer. Til begge selskapene vi har hatt har jeg laget denne kjempeenkle og VELDIG gode kaka. Fyllet kan varieres etter hva man ønsker, jeg brukte kiwi og druer - men her kan man bruke alt man vil av frukt og bær.

søndag 8. desember 2013

Temperering av sjokolade

Nå er det en stund siden jeg har kommet med noen innlegg, men jeg slår til med et innlegg om temperering av sjokolade!
Kjersti skrev kom jo med en oppskrift på konfekttriologi, og når man skal pynte eller trekke med sjokolade så er det ikke så fint når den er hvit...

Temperering er en prosess man gjør for å stabilisere fettmolekylene i sjokoladen. Sjokoladen får glans og den smelter heller ikke i romtemperatur. Har man temperert riktig, så vil den ikke fettet legge seg på toppen, stivne og bli hvit.

lørdag 7. desember 2013

Julebakst - Pepperkaker



Pepperkaker = JUL! Ingenting slår lukta av pepperkaker for å få frem julestemning hos meg. Jeg har mange gode minner fra pepperkakebaking hjemme da jeg var liten, og jeg vil gjerne at frøkna her skal få like gode minner. Så da vi bakte idag var det julemusikk på høytaleren og null stress og mas :)

Dette er pepperkakeoppskriften jeg er vokst opp med, den er veldig god både å jobbe med og selvfølgelig på smak!

onsdag 4. desember 2013

Konfekttrilogi


Disse smakte jeg første gangen for noen år siden, og har tenkt på å lage dem siden. Og endelig fikk jeg somlet meg til det. Jeg er ganske kresen når det kommer til konfekt, men disse er virkelig knallgode!

torsdag 28. november 2013

Julebakst - Engelske brune



Idag gikk startskuddet for julebaksten her i heimen, og først ut var "Engelske brune", en oppskrift jeg har fått fra svigermor. Disse har min kjære vokst opp med, og var det første som ble nevnt da jeg spurte han hva slags julekaker vi skulle bake i år.

Matbloggsentralen har en utfordring gående nå, med Viking Melk som tema, og derfor har jeg valgt å erstatte kremfløten som opprinnelig er i oppskriften, med nettopp Viking Melk. Og det fungerte utmerket!