søndag 9. mars 2014
Makroner
Jeg er hjemme i Oslo en tur, og da måtte vi selvfølgelig bake litt sammen :) Ingrid har blitt en mester på makroner, så denne oppskriften er hennes. Vi valgte å lage tre forskjellige fyll; lemon curd, kaffesmørkrem og pasjonsfruktgelé. God smak på geléen, men neste gang prøver vi å lage curd av pasjonsfrukten også - det blir bedre konsistens.
Etiketter:
Bakst,
Dessert,
Kaker,
Makroner,
Trinesmatblogg
søndag 2. mars 2014
"Boller opp og boller ned og boller i min mage..."
fredag 21. februar 2014
Polarbrød
I går bakte vi polarbrød her for tredje gang - denne gangen ca. 50 stk for å fylle opp fryseren. Jeg er skikkelig brødlei for tiden, og da er det ikke alltid så lett å finne alternativer til lunsj (ihvertfall når man i tillegg ikke har tid til å stå og kokkelere så veldig mye om morgenen). Men da jeg smakte disse for første gang ble problemet mitt løst, og nå er det polarbrød til lunsj omtrent hver dag. Jeg oppbevarer de i fryseren og tar ut et par stk. om morgenen, også er de tint til lunsj - veldig enkelt og greit!
Ellers er det bare å ta de ut av fryseren, ha de i ovnen på 175 grader varmluft i noen få minutter, så har du lune polarbrød :)
Etiketter:
Bakst,
Brød,
Gjærbakst,
Hverdagsmat,
Trinesmatblogg
mandag 17. februar 2014
Smuldrepai med eple
Nok en kakeoppskrift, det har blitt en del kakekos her i det siste. (Nyttårsforsetter er til for å brytes eller? ;) )
Denne smuldrepaien er så utrolig enkel, og veldig god. Aller best blir den med smaksrike norske epler, men det går selvfølgelig fint an å lage den resten av året også.
Jeg har også laget den med halvparten nektariner og halvparten epler (når det er sesong for nektariner), og det blir også utrolig godt.
søndag 9. februar 2014
Karamellkake
Denne oppskriften fikk jeg av mamma for mange år siden - den var en av mine favorittkaker da jeg bodde hjemme, men har bakt den veldig lite selv. Kom plutselig på den her om dagen, og da ble det til at jeg bakte denne som morsdagskake til meg selv på forskudd ;) (Skulle veldig gjerne ha bakt den til deg hvis du hadde vært her i helga mamma <3 )
lørdag 8. februar 2014
Sjokoladekake med bringebærmousse
For å få det ordentlig "gjennomført" ville jeg ha noe rosa inni kaka også, og dermed falt valget på bringebærmousse. Kombinasjonen sjokolade og bringebær er veldig god altså!
mandag 3. februar 2014
Pitabrød
Kjetil har blitt husets bakemester, og jeg har kommet hjem til både nybakte boller og polarbrød de siste dagene. Heldige meg! :)
For en liten tid tilbake bakte han pitabrød, etter oppskrift i Pappamat boka (selvfølgelig ;) ), og den tenkte jeg at jeg skulle dele fordi de ble utrolig gode.
Funker veldig fint å fryse de også, de varmes opp igjen på samme måte som de pitabrødene man kjøper i butikken, 200 grader varmluft i ca. 5 min.
onsdag 22. januar 2014
Hverdagsmat: Blomkålsuppe
Blomkålsuppe er nok et eksempel på mat som jeg tidligere lagde ved å åpne en pose med pulver, helle det i gryta og blande med vann. Og denne oppskriften blir nok et eksempel på at det faktisk ikke tar så mye lengre tid å lage det fra bunnen av selv! En helt enkel, plain oppskrift - men veldig god!
mandag 20. januar 2014
Yoghurt Panna cotta m/bær
Fortsetter Ingrids trend med dessertinnlegg her ;)
Jeg fikk veldig lyst til å lage dessert til søndagsmiddagen igår (hurra for dessert!), og valget falt på Panna cotta laget med yoghurt. Panna cotta er utrolig enkelt å lage, kan varieres i det uendelige og smaker helt fantastisk godt!
Valgte å ha en bærblanding til denne gangen, av bringebær, blåbær, bjørnebær og litt rips, som jeg søtet med litt melis. Men her kan man selvfølgelig bruke det man vil av frukt/bær.
Til 5-7 personer trenger du:
Etiketter:
Bær,
Dessert,
Festmiddag,
Hverdagsmat,
søndagsmiddag
søndag 19. januar 2014
Karamellpudding
I romjula hadde vi familiemiddag, og jeg stod for desserten, som ble karamellpudding.
Det er veldig lett å lage, og denne oppskrifta er veldig god!
Med denne oppskriften fylte vi to brødformer og en rund form som rommer drøye én liter, så vi hadde karamellpudding i bøtter og spann!
fredag 17. januar 2014
Hjemmelaget taco
Fredag = taco (eller annen tex-mex). Og den tanken deler vi vel med ganske mange rundt om i landet.
Jeg har én gang tidligere prøvd å lage hjemmelagede tacolefser, men de ble seige som gummi, så det ble med den ene gangen. Men i den fantastiske Pappamat-boka stod det selvfølgelig oppskrift på taco. Og da måtte Kjetil selvfølgelig teste dette - til min store glede! :)
mandag 13. januar 2014
Andebryst m/diverse tilbehør
Litt på etterskudd, men dette var nyttårsmiddagen vår i år. Vi har konkludert med at vi aldri kommer til å lage kalkun igjen på nyttårsaften - and er så vanvittig mye bedre!
And passer perfekt i hvilken som helst anledning egentlig - lag det neste gang du skal ha middagsgjester! :)
Når man serverer and er det viktig at man er litt nøye med stekingen slik at den ikke blir tørr. Den skal være litt rosa inni. Og det er faktisk veldig enkelt :) Derfor tenkte jeg jeg kunne dele hvordan jeg gjør det når jeg steker dem.
søndag 5. januar 2014
Pappaburger m/hjemmelagede hamburgerbrød og selleristaver
Burgeren i Pappamat-boka måtte også testes denne helga. Alle de følgende oppskriftene er derfor hentet derfra. :)
lørdag 4. januar 2014
Pappapizza
Dette blir den store pappamat-helga her i huset, da Kjetil gjerne ville teste ut flere av oppskriftene i den nye kokeboka. (Som du forøvrig kan få kjøpt her)
Så på fredag var det pizza på menyen. Vi har jo - som skrevet tidligere - endelig blitt veldig fornøyde med vår hjemmelagede pizza, men forandring fryder så derfor måtte denne testes ut også.
torsdag 2. januar 2014
Hverdagsmat: Spaghetti med kjøttboller
Tilbake til hverdagen etter en veldig fin julefeiring med masse god mat! I dag var det frøkna som fikk bestemme middag, så da ble det spaghetti og kjøttboller. Og det passet perfekt, for pappa'n hennes fikk en ny kokebok til jul - "Pappamat", av Per A. Risnes - og her var det en oppskrift på nettopp det. Gøy å prøve nye oppskrifter - selv på noe så enkelt som dette. Kjøttbollene ble veldig gode på smak, og ikke minst veldig saftige.
Denne kokeboka anbefales virkelig - spennende og enkle oppskrifter på mat alle digger!
Sausen lagde vi litt på slump etter hva vi hadde, og vi brukte karbonadedeig i kjøttbollene (i oppskriften er det halvparten kalvekjøttdeig og halvparten oksekjøttdeig).
Etiketter:
Hverdagsmat,
Middager,
Pappamat,
Pasta,
Raskt
Abonner på:
Innlegg (Atom)