torsdag 24. april 2014

Saftig sjokoladekrydderkake



Jeg ble blant finalistene i yoghurtutfordringen til Matbloggsentralen og Tine, og det må feires med en god kakeoppskrift! ;) Tusen takk til dere som stemte, og gratulerer til Bollefrua som stakk av med seieren på avstemningsdelen! :)

Denne kaka har jeg omdøpt fra sjokoladekake til sjokoladekrydderkake - fordi jeg synes den smaker som en mellomting mellom de to ;) Den er ihvertfall veldig enkel å lage, og blir saftig og god. Og som med de aller fleste sjokoladekaker smaker den aller best et par dager etter du har laget den - eller etter at den har vært innom fryseren. Oppskriften har jeg fått fra svigermor :)

onsdag 16. april 2014

Min favorittyoghurt




I og med at Matbloggsentralen og Tine fortsatt har utfordringen "Yoghurt & smak" gående, tenkte jeg at jeg kunne dele enda et yoghurttips her. Dette spiser jeg mye av til hverdags - som regel til kveldsmat. Lagd i en fei og smaker nydelig! 
Aller best blir det hvis man har ekte gresk honning, men akasiehonning eller annen flytende honning funker fint!

fredag 11. april 2014

Vårruller



Endelig fikk vi somlet oss til å lage hjemmelagede vårruller! Det er noe vi har snakket om i laaang tid nemlig. Og jeg ble veldig overrasket over hvor enkelt det var! Rullingen tar litt tid når man lager mange, men når man er to stykker går det allikevel ganske radig. Også er det verdt det!
Jeg valgte å lage de i ovnen, altså uten frityrsteking, for å gjøre det bittelitt sunnere ;)

søndag 6. april 2014

Sitron og lime pai



Jeg er veldig glad i kaker som er friske, og denne er et godt eksempel på dette. En syrlig og god kake som passer godt i vårsola! Den er enkel å lage, og den blir aller best av å stå en dag, så da kan du gjøre den klar dagen før hvis du får gjester :)

Frokosttips: Yoghurt m/pasjonsfruktcurd, mandler og mynte



Jeg er en av de som sliter med å spise frokost tidlig om morgenen. Yoghurt er helt perfekt når man ikke orker så mye til frokost. Jeg spiser som regel yoghurt naturell, med diverse smakstilsetninger.(Helt supert at man får den laktosefri også!) Det har lenge gått i honning m/nøtter eller korn, men i helga prøvde jeg noe nytt som smakte utrolig godt. Jeg hadde laget en ganske stor porsjon med pasjonsfruktcurd til å bruke i makroner, og kom plutselig på at det måtte jo være godt sammen med yoghurt naturell! Og det var det absolutt! Toppet det med hakkede mandler og litt mynte, og det smakte nydelig!

Pasjonsfruktcurd er jo ikke akkurat noe man begynner å styre med å lage kl 07 om morgenen, men det går fint an å oppbevare i kjøleskap i et par uker i et tett glass (må være sterilt når du heller det på) - så har du det til du trenger det! Jeg vil tro at det går helt fint an å fryse det også, men det har jeg ikke prøvd enda.
Oppskriften trikset jeg meg litt frem til, basert på oppskriften jeg har brukt på lemoncurd :)

torsdag 27. mars 2014

Turmat: Pinnebrød




I og med at det er meldt så fint vær nå til helga, er det ypperlig å ta med seg familie eller venner ut på tur for å nyte sola! Og i og med at det fortsatt er lov til å brenne bål i skog og mark bør man jo også benytte seg av muligheten til å tilberede god mat på bålet!
For et par uker siden tok vi med middagen ut i skogen etter jobb, for å nyte det deilige vårværet. Og til dessert ble det pinnebrød :) Målet er å få til en sånn middag ute en gang i uka fremover (så sant været tillater det) - så forhåpentligvis kommer det flere tips til turmiddager her etterhvert!

søndag 23. mars 2014

Superenkel søndagsgryte


Langtidskokt gryterett er perfekt søndagsmiddag! Minimal tid på kjøkkenet, og utrolig godt. Sleng den i ovnen på formiddagen, og la den stå og lage seg selv mens du nyter søndagen :)
Denne oppskriften har jeg fått av min kjære mor, men tilsatte et par ekstra ingredienser da jeg lagde den idag.

søndag 16. mars 2014

Moussaka


Dette er min absolutte yndlingsrett - og de gangene jeg har vært i Hellas har jeg levd på moussaka. Det er bare helt fantastisk godt! Og selv om jeg ikke har klart å gjenskape akkurat den samme smaken som på de beste moussakaene jeg har spist i Hellas, er denne her allikevel utrolig god :) Denne oppskriften er det ikke potet i, men det kan selvfølgelig tilsettes om man vil det. Jeg har spist moussaka både med og uten potet, og vet ikke om det er noe "fasit" på om det skal være det i eller ikke - men for dere som tror at Toro sin moussaka med bare poteter er autentisk - tro om igjen! Aubergine skal være hovedingrediensen! ;)

søndag 9. mars 2014

Makroner




Jeg er hjemme i Oslo en tur, og da måtte vi selvfølgelig bake litt sammen :) Ingrid har blitt en mester på makroner, så denne oppskriften er hennes. Vi valgte å lage tre forskjellige fyll; lemon curd, kaffesmørkrem og pasjonsfruktgelé. God smak på geléen, men neste gang prøver vi å lage curd av pasjonsfrukten også - det blir bedre konsistens.

søndag 2. mars 2014

"Boller opp og boller ned og boller i min mage..."



"...om jeg ingen boller får så lager jeg ballade." Har nynnet på denne fastelavnssangen fra barnehagen idag - det har nemlig blitt bakt deilige fastelavnsboller her hjemme :)


fredag 21. februar 2014

Polarbrød




I går bakte vi polarbrød her for tredje gang - denne gangen ca. 50 stk for å fylle opp fryseren. Jeg er skikkelig brødlei for tiden, og da er det ikke alltid så lett å finne alternativer til lunsj (ihvertfall når man i tillegg ikke har tid til å stå og kokkelere så veldig mye om morgenen). Men da jeg smakte disse for første gang ble problemet mitt løst, og nå er det polarbrød til lunsj omtrent hver dag. Jeg oppbevarer de i fryseren og tar ut et par stk. om morgenen, også er de tint til lunsj - veldig enkelt og greit!
Ellers er det bare å ta de ut av fryseren, ha de i ovnen på 175 grader varmluft i noen få minutter, så har du lune polarbrød :)

mandag 17. februar 2014

Smuldrepai med eple



Nok en kakeoppskrift, det har blitt en del kakekos her i det siste. (Nyttårsforsetter er til for å brytes eller? ;) )
Denne smuldrepaien er så utrolig enkel, og veldig god. Aller best blir den med smaksrike norske epler, men det går selvfølgelig fint an å lage den resten av året også.
Jeg har også laget den med halvparten nektariner og halvparten epler (når det er sesong for nektariner), og det blir også utrolig godt.

søndag 9. februar 2014

Karamellkake




Denne oppskriften fikk jeg av mamma for mange år siden - den var en av mine favorittkaker da jeg bodde hjemme, men har bakt den veldig lite selv. Kom plutselig på den her om dagen, og da ble det til at jeg bakte denne som morsdagskake til meg selv på forskudd ;) (Skulle veldig gjerne ha bakt den til deg hvis du hadde vært her i helga mamma <3 )

lørdag 8. februar 2014

Sjokoladekake med bringebærmousse



Denne kaken lagde vi i anledning babyshoweren til ei venninne og hennes nydelige lille frøken <3 (Og for en gang skyld fikk jeg og Ingrid bakt sammen! ;) ) Dette er en kake som er ypperlig til de fleste anledninger, f.eks. morsdag imorgen!
For å få det ordentlig "gjennomført" ville jeg ha noe rosa inni kaka også, og dermed falt valget på bringebærmousse. Kombinasjonen sjokolade og bringebær er veldig god altså! 

mandag 3. februar 2014

Pitabrød




Kjetil har blitt husets bakemester, og jeg har kommet hjem til både nybakte boller og polarbrød de siste dagene. Heldige meg! :) 
For en liten tid tilbake bakte han pitabrød, etter oppskrift i Pappamat boka (selvfølgelig ;) ), og den tenkte jeg at jeg skulle dele fordi de ble utrolig gode. 
Funker veldig fint å fryse de også, de varmes opp igjen på samme måte som de pitabrødene man kjøper i butikken, 200 grader varmluft i ca. 5 min.