onsdag 4. juni 2014
Muffins med kokos og sjokolade
Lyst til å prøve en ny muffinsvariant? Disse er seige og saftige, med god smak av kokos og sjokolade.
torsdag 15. mai 2014
Restaurantanbefaling Paris
![]() |
Bilde lånt fra restaurantens nettside (se link lenger ned) |
Som nevnt tidligere er det noen uker her nå med lite utforsking på kjøkkenet pga. eksamenslesing, så derfor passer det jo fint og heller dele et restauranttips!
tirsdag 6. mai 2014
Øl-knekkebrød
Etiketter:
Bakst,
Brød,
Frokost,
Hverdagsmat,
Knekkebrød,
Kveldsmat,
Lunsj
fredag 2. mai 2014
Suppe av gulrot og søtpotet
Jeg smakte gulrotsuppe for første gang hos min herlige venninne Kamilla for ikke så lenge siden, og det var bare så utrolig godt! Så da måtte jeg selvfølgelig prøve å lage det jeg og. Oppskriften har jeg mikset meg frem til selv, men den inneholder mye av det som var oppi den suppa jeg fikk servert :)
Etiketter:
Grønnsaker,
Hverdagsmat,
Raskt,
Suppe,
Vegetar
Focaccia
Har hatt denne oppskriften i et annet suppeinnlegg tidligere, men legger den ut som et eget innlegg for at det skal bli lettere å finne den :) (I tillegg til at jeg omsider har fått tatt mine egne bilder av den!)
Her har jeg gjort det enkelt og toppet den med havsalt og provencekrydder. Det er også veldig godt med f.eks. oliven på.
torsdag 24. april 2014
Saftig sjokoladekrydderkake
Jeg ble blant finalistene i yoghurtutfordringen til Matbloggsentralen og Tine, og det må feires med en god kakeoppskrift! ;) Tusen takk til dere som stemte, og gratulerer til Bollefrua som stakk av med seieren på avstemningsdelen! :)
Denne kaka har jeg omdøpt fra sjokoladekake til sjokoladekrydderkake - fordi jeg synes den smaker som en mellomting mellom de to ;) Den er ihvertfall veldig enkel å lage, og blir saftig og god. Og som med de aller fleste sjokoladekaker smaker den aller best et par dager etter du har laget den - eller etter at den har vært innom fryseren. Oppskriften har jeg fått fra svigermor :)
onsdag 16. april 2014
Min favorittyoghurt
I og med at Matbloggsentralen og Tine fortsatt har utfordringen "Yoghurt & smak" gående, tenkte jeg at jeg kunne dele enda et yoghurttips her. Dette spiser jeg mye av til hverdags - som regel til kveldsmat. Lagd i en fei og smaker nydelig!
Aller best blir det hvis man har ekte gresk honning, men akasiehonning eller annen flytende honning funker fint!
fredag 11. april 2014
Vårruller
Endelig fikk vi somlet oss til å lage hjemmelagede vårruller! Det er noe vi har snakket om i laaang tid nemlig. Og jeg ble veldig overrasket over hvor enkelt det var! Rullingen tar litt tid når man lager mange, men når man er to stykker går det allikevel ganske radig. Også er det så verdt det!
Jeg valgte å lage de i ovnen, altså uten frityrsteking, for å gjøre det bittelitt sunnere ;)
Etiketter:
Asiatisk,
Grønnsaker,
helgemat,
Middager,
svinekjøtt
søndag 6. april 2014
Sitron og lime pai
Jeg er veldig glad i kaker som er friske, og denne er et godt eksempel på dette. En syrlig og god kake som passer godt i vårsola! Den er enkel å lage, og den blir aller best av å stå en dag, så da kan du gjøre den klar dagen før hvis du får gjester :)
Frokosttips: Yoghurt m/pasjonsfruktcurd, mandler og mynte
Jeg er en av de som sliter med å spise frokost tidlig om morgenen. Yoghurt er helt perfekt når man ikke orker så mye til frokost. Jeg spiser som regel yoghurt naturell, med diverse smakstilsetninger.(Helt supert at man får den laktosefri også!) Det har lenge gått i honning m/nøtter eller korn, men i helga prøvde jeg noe nytt som smakte utrolig godt. Jeg hadde laget en ganske stor porsjon med pasjonsfruktcurd til å bruke i makroner, og kom plutselig på at det måtte jo være godt sammen med yoghurt naturell! Og det var det absolutt! Toppet det med hakkede mandler og litt mynte, og det smakte nydelig!
Pasjonsfruktcurd er jo ikke akkurat noe man begynner å styre med å lage kl 07 om morgenen, men det går fint an å oppbevare i kjøleskap i et par uker i et tett glass (må være sterilt når du heller det på) - så har du det til du trenger det! Jeg vil tro at det går helt fint an å fryse det også, men det har jeg ikke prøvd enda.
Oppskriften trikset jeg meg litt frem til, basert på oppskriften jeg har brukt på lemoncurd :)
torsdag 27. mars 2014
Turmat: Pinnebrød
I og med at det er meldt så fint vær nå til helga, er det ypperlig å ta med seg familie eller venner ut på tur for å nyte sola! Og i og med at det fortsatt er lov til å brenne bål i skog og mark bør man jo også benytte seg av muligheten til å tilberede god mat på bålet!
For et par uker siden tok vi med middagen ut i skogen etter jobb, for å nyte det deilige vårværet. Og til dessert ble det pinnebrød :) Målet er å få til en sånn middag ute en gang i uka fremover (så sant været tillater det) - så forhåpentligvis kommer det flere tips til turmiddager her etterhvert!
søndag 23. mars 2014
Superenkel søndagsgryte
Langtidskokt gryterett er perfekt søndagsmiddag! Minimal tid på kjøkkenet, og utrolig godt. Sleng den i ovnen på formiddagen, og la den stå og lage seg selv mens du nyter søndagen :)
Denne oppskriften har jeg fått av min kjære mor, men tilsatte et par ekstra ingredienser da jeg lagde den idag.
Etiketter:
helgemat,
Høstmat,
Kjøtt,
Middager,
søndagsmiddag
søndag 16. mars 2014
Moussaka
Dette er min absolutte yndlingsrett - og de gangene jeg har vært i Hellas har jeg levd på moussaka. Det er bare helt fantastisk godt! Og selv om jeg ikke har klart å gjenskape akkurat den samme smaken som på de beste moussakaene jeg har spist i Hellas, er denne her allikevel utrolig god :) Denne oppskriften er det ikke potet i, men det kan selvfølgelig tilsettes om man vil det. Jeg har spist moussaka både med og uten potet, og vet ikke om det er noe "fasit" på om det skal være det i eller ikke - men for dere som tror at Toro sin moussaka med bare poteter er autentisk - tro om igjen! Aubergine skal være hovedingrediensen! ;)
Etiketter:
Festmiddag,
helgemat,
Høstmat,
Kjøtt,
Lam,
Middager,
søndagsmiddag
søndag 9. mars 2014
Makroner
Jeg er hjemme i Oslo en tur, og da måtte vi selvfølgelig bake litt sammen :) Ingrid har blitt en mester på makroner, så denne oppskriften er hennes. Vi valgte å lage tre forskjellige fyll; lemon curd, kaffesmørkrem og pasjonsfruktgelé. God smak på geléen, men neste gang prøver vi å lage curd av pasjonsfrukten også - det blir bedre konsistens.
Etiketter:
Bakst,
Dessert,
Kaker,
Makroner,
Trinesmatblogg
søndag 2. mars 2014
"Boller opp og boller ned og boller i min mage..."
Abonner på:
Innlegg (Atom)