torsdag 10. oktober 2013

Hjemmelagede fiskepinner


Fiskepinner er en stor hit hos frøkna her hjemme, og når hun kan velge middag blir det som regel det eller fiskekaker. Jeg synes ikke fiskepinner fra frysedisken er spesielt godt, så derfor lager vi de stort sett alltid selv. Da han man kontroll over hva de inneholder også ;)
Det varierer litt hva vi har ved siden av, men idag var det potet- og sellerirotmos, og råkost av eple og gulrot.Til 3 porsjoner:

Fiskepinner
- 400 g torskefilet i strimler, ca 2 cm tykke
- 1 egg
- 3 ss melk
- 1,5 dl griljermel
- 4 ss hvetemel
- 3/4 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1-2 ss smør/olje til steking

Gjør klart én skål med melk + egg, én skål med mel, salt og pepper og én skål med griljermel. Dypp så den oppskjærte fisken først i melblandingen, deretter i eggeblandingen, og tilslutt rulles den i griljermel. Legg de så i varm panne med smør/olje. Stekes 3-4 min på hver side til de har fått en fin gylden farge og fisken er gjennomstekt.

Potet- og sellerirotmos:
- 6 poteter
- 1/4 sellerirot
- 1 fedd hvitløk
- melk (evnt. fløte hvis man ønsker)
- 1 ss smør
- Salt og pepper

Skrell og kutt poteter og sellerirot i biter. Ha de i en kjele sammen med det hele hvitløksfeddet (skrelt). Hell over melk/fløte til det nesten dekker grønnsaken. Kok opp,


og la det småkoke under lokk ca 15 min. Når det er ferdig kokt har du oppi smøret og moser det. Ha oppi mer melk hvis det trengs. Smak til med salt og pepper.
Råkosten lagde jeg av fire gulrøtter, et eple, litt sitronsaft og litt sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)