mandag 7. oktober 2013

Vår hjemmelagede pizza

Det finnes uendelig mange versjoner av hjemmelaget pizza, og de aller fleste synes vel at sin  pizza er den beste.
I løpet av de åtte årene vi har bodd sammen har vi stadig utviklet vår pizza. Fra Toro-bunn, til tykk hjemmelaget bunn, til tynn hjemmelaget bunn som vi aldri fikk helt sprø. Helt til vi fikk pizzastein! Så vi har endelig funnet vår pizza vi også, som vi kommer til å holde godt fast ved. Det skal sies at jeg har fått denne oppskriften av mamma for en stund siden, så det er ikke noe vi har funnet på selv - det tok bare litt tid å få den til akkurat som vi ville ha den ;)


Til 2 store eller 4 små pizzabunner:

- 3 dl vann
- 1 dl olje
- ca. 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts tørrgjær

Bland det tørre, ha i lunkent vann og olje. Eltes godt sammen (10-15 min). Kjevles ut til ca 2 mm tynne bunner. 

Tomatsaus:

- 2 bokser hermetiske tomater
- 3 sjalottløk
- 3 hvitløksfedd
- 2 ss tomatpuré
- Oregano
- 4 ss hakkede soltørkede tomater
- evnt. litt chili/sambal oelek.

Løk, hvitløk  og tomatpuré (+ evnt. chili) surres i olje. Tilsett resten av ingrediensene + salt og pepper. Kok inn - jo lengre jo bedre :) 

Pizzaene fylles med det man ønsker - på bildet over har vi brukt Serranoskinke, mozzarella og tomater (toppet med ruccola etter steking). 
Stekes nederst i ovnen på 250 grader i 12-15 min. Bruker du pizzastein er det viktig å la steinen varmes opp i ovnen. Har du ikke det kan du bruke et stekebrett som du varmer opp inni ovnen, for så å legge pizzaen over på det varme brettet når du setter den inn. Da får du bunnen ordentlig sprø under.

Det som er genialt med disse tynne bunnene er at man kan forsteke de (3 min, 250 grader), for så og fryse de. Har man da noen porsjoner saus i fryseren også, går det omtrent like raskt å fylle og steke en slik bunn som det gjør å steke en Grandiosa. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)